Zegenliedje

over ons
 – Ben jij door je ouders vroeger ook altijd toegezongen voor het naar bed gaan? De klassiekers zoals  ‘De Here zegent jou’ of ‘Ik zegen jou in Jezus naam’ werden dan vaak gezongen. Het zegenen van je kinderen is zo’n mooie manier om de dag, samen met elkaar, af te sluiten of te beginnen. Toen ik (Sifra) moeder werd bedacht ik mij; hoe mooi zou het zijn als ik mijn kinderen een zegenlied toe zou kunnen zingen waar hun eigen naam in voorkomt. Dit maakt een zegenlied nog persoonlijk en krachtiger.
 

 

 

Voor het woord zegenen wordt in de Bijbel het Griekse woord ‘eulogein’ gebruikt, dit betekent: ‘goed spreken over’. Iemand zegenen is dus eigenlijk heel simpel, het goede van God uitspreken over iemand. Het woord zegenen betekent daarnaast dankzeggen, loven of prijzen. Maar vanuit het geloof in God zijn dit zoveel meer dan alleen goede woorden. Deze woorden hebben zeggingskracht, omdat wij de woorden in de naam van de Here Jezus mogen uitspreken. Hoe mooi is het dat als wij onze kinderen zegenen, we Gods goede woorden over hen uitspreken en daarmee God tegelijkertijd loven en prijzen!

Beluister ons zegenliedje hieronder of bestel onze gepersonaliseerde liederen hier. Benieuwd naar wat anderen van ons zegenliedje vinden? Lees dan hieronder de review van Alette Koorneef.

Het woord zegenen betekent dankzeggen, loven of prijzen

Een gepersonaliseerd zegenliedje 

Voor het zegenen van je kinderen hebben wij speciaal een zegenliedje geschreven wat gepersonaliseerd kan worden. Hieronder is de songtekst van dit zegenliedje te lezen. Op de plek van “lieverd” is ruimte voor de naam van het kindje overgelaten.

Ik zegen jou in de naam van de Vader
Lieverd, God zorgt steeds voor jou
Hij is trouw en zal jou altijd dragen
Amen

Ik zegen jou in de naam van de Zoon
Lieverd, Jezus is jouw vriend
Hij ziet jou of je klein bent of groot
Amen

Ik zegen jou in de naam van de Geest
Lieverd, Hij woont in jouw hart
Hij die jou Zijn vrede geeft
Amen

Slaap zacht, lieve schat
Ik hou van jou
Slaap zacht, God houdt de wacht
Amen

“Ik vind het mooi dat het zegenliedje echt een persoonlijk liedje is wat je kunt zingen voor je eigen kindje zegt Allette. Om zo’n persoonlijk liedje te hebben is voor mij heel erg waardevol. Daarnaast zijn liedjes die je zingt voor het slapen gaan, liedjes die je vaak bij blijven. Als je dit zegenliedje je hele leven met je meedraagt, met zo’n waardevolle boodschap, dan denk ik dat er altijd momenten zullen komen waarop dit lied tot zegen mag zijn”.

Deze mooie review ontvingen wij van Alette Koorneef. Wil jij dit zegenliedje met daarin de naam. van jouw kindje? Klik dan op onderstaande knop om het lied te bestellen. Of beluister hier onze andere liederen.

Beluister en bekijk het zegenliedje

Zegenliedje Het Eerste Lied

 “Om zo’n persoonlijk liedje te hebben is voor mij heel erg waardevol”

review zegenliedje