Top 10 bijbelteksten voor op het geboortekaartje

 – Het geboortekaartje van jullie aanstaande wondertje uitkiezen en ontwerpen is misschien wel één van de allerleukste dingen om tijdens je zwangerschap te doen. Maar waar begin je? Niet alleen moet je nadenken over het ontwerp van het kaartje, maar denk ook vooral over de aankondiging na. Hoe stel je je baby aan de wereld voor? Op welke manier wil je dat doen? Ook de tekst op het geboortekaartje is best lastig. Wat zet je er precies op? Alleen de praktische informatie of misschien ook een mooi gedichtje of songtekst?

Een geboorte is elke keer weer een groot wonder. Een teken van hoop en een geschenk van God. Verwachten jullie binnenkort een kindje en ben je opzoek naar een geschikte christelijke bijbeltekst om op het geboortekaartje te zetten? Bij de geboorte van je kindje wil je natuurlijk iedereen op de hoogte stellen van jullie nieuwe leven. En als het voor jou vaststaat dat je dit kindje van God hebt gekregen, is het mooi om een verwijzing naar je geloof te maken in het geboortekaartje. Hierbij 10 geschikte bijbelteksten om op het geboortekaartje te laten zetten.

Christelijke bijbelteksten
  1. U zag me al toen ik nog helemaal geen vorm had. Al mijn dagen stonden al in uw boek toen ik nog niet één dag daarvan had geleefd. – Psalm 139:16

2. Elk volmaakt geschenk komt van boven, van de Vader. – Jakobus 1:17

3. De Here zegene u en behoede u; de Here doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig; de Here verheffe zijn aangezicht over u en geve u vrede. – Numeri 6: 24-26

4. Een ieder die een kind ontvangt in mijn naam, ontvangt mij. – Mattheüs 18:5

5. Ik ben zo rustig en tevreden als een kind dat gedronken heeft, bij zijn moeder op schoot. – Psalm 131:2

 

6. Laat ons zien wat voor machtige dingen U doet. Laat ook aan onze kinderen zien wat een machtige God U bent. – Psalm 90:16

7. De Heer God zal jullie kinderen zegenen. –Deuteronomium 28:4

8. … en zijn nageslacht is tot een zegen. -Psalm 37:26

9. Al uw kinderen zullen door de HEERE onderwezen zijn, en de vrede van uw kinderen zal groot zijn. – Jesaja 53:138

10. Want God heeft ons gemaakt. En Hij heeft ook Zelf in Jezus Christus nieuwe mensen van ons gemaakt. Nu kunnen we voor Hem de goede dingen doen die Hij van tevoren al voor ons had bedacht. – Efeziërs 2:10 

Tips voor het geboortekaartje

Een geboortekaartje versturen was vroeger heel normaal. Daarmee liet je aan iedereen weten dat je baby geboren was. Tegenwoordig is het een tikkeltje anders: door de komst van social media wordt het goede nieuws vaak al een paar uur na de bevalling of ergens in de dagen daarna bekendgemaakt, meestal met een foto erbij.

Het geboortekaartje heeft dus een heel andere functie gekregen.. Het is geen aankondiging meer, maar een leuke manier om de praktische info nog even op een rij te zetten én bekenden uit te nodigen om (op afspraak!) op kraamvisite te komen. Voor jezelf is het natuurlijk een prachtig officieel aandenken aan deze bijzondere gebeurtenis!

wat kan er echt niet ontbreken op het geboortekaartje?

In een geboortekaartje kan je van alles kwijt. De meeste aanstaande ouders kiezen ervoor om de volgende gegevens te vermelden:

  • Alles over de baby: dé naam of namen van jullie pasgeboren kindje, de geboortedatum en geboortetijd, het geboortegewicht en de lengte van je baby.
  • Algemene informatie: jullie adres, een telefoonnummer en eventueel de momenten waarin jullie rusten (en kraamvisite dus even niet echt welkom is).
  • Iets persoonlijks: wat een persoonlijke en unieke touch geeft

Je hoeft natuurlijk niet lang na te denken over je algemene gegevens en de informatie over de geboorte van je kindje vul je op een later moment in. Waar je waarschijnlijk ietsjes langer over na moet denken, is de invulling voor wat het kaartje extra persoonlijk maakt. Ga hierbij voor een gedichtje of tekst die het gevoel het beste omschrijft.

Wanneer jullie het leuk vinden om het geboortekaartje écht uniek te maken, kunnen jullie er ook voor kiezen om een van onze liederen gepersonaliseerd en speciaal ingezongen voor jullie kindje mee te sturen, door middel van een QR code op het kaartje te laten drukken.  Het is heel simpel, bestel het audio bestand van jullie favoriete liedje via onze webshop en zet in de bestelnotities dat je graag ook de QR code als png afbeelding ontvangt. Zodat jullie deze vervolgens als afbeelding kunnen inladen bij de geboortekaartjessite waar jullie ze laten drukken.