Tot straks bij God

over ons

Het moeten missen van je kindje is niet te bevatten. De leegte, het verdriet, de vragen, de onzekerheid, het intense gemis. In het lied tot straks bij God gaat het over het verdriet dat je als ouders kunt ervaren wanneer je je kindje nooit zult zien opgroeien, maar ook over de troost van het weerzien, straks in de hemel. Wij zien dat ouders die een miskraam, stille geboorte of het overlijden van hun kindje hebben meegemaakt het belangrijk vinden dat de herinnering aan hun zoontje of dochtertje levend blijft. We hebben daarom geprobeerd om woorden aan die herinnering te geven met dit lied. Het lied is, gepersonaliseerd te bestellen met de naam van het kindje.

We hopen en bidden dat dit lied zegen, troost en hoop zal bieden aan de ouders en nabestaanden van een overleden kindje.

Een gepersonaliseerd kinderliedje

Hieronder is de songtekst van dit kinderliedje te lezen. Op de plek van “lieverd” is ruimte voor de naam van het kindje overgelaten.

Ik heb maar zo kort naar je kunnen kijken
Ik heb nauwelijks iets met jou beleefd
Zoveel liedjes die ik voor je wilde zingen
Zoveel knuffels die ik nooit meer aan je geef

Wat had ik je graag door de buurt gereden
In de kinderwagen die hier staat
Zoveel duplo waar je mee had kunnen spelen
Zoveel vriendjes verderop hier in de straat

Tot straks lieverd,
Tot straks bij God
Ik zal elk stukje houden van bewaren
Tot straks lieverd,
Tot straks bij God
Ik zal nooit vergeten dat je bij ons was
Ik mis je lieverd, tot aan Gods grote dag

Ik had je graag gemist op je eerste schooldag
En op elk moment dat nooit meer komt
Als mijn verdriet niet weet waar het naartoe moet
Dan breng ik al mijn tranen en mijn pijn naar God

Ik geloof er komen nieuwe dagen
Ik geloof de dag komt dichterbij
Dat ik je in de hemel vast kan houden
En ik hou me vast aan dat jij wacht op mij

Tot straks lieverd,
Tot straks bij God
Ik zal elk stukje houden van bewaren
Tot straks lieverd,
Tot straks bij God
Ik zal nooit vergeten dat je bij ons was
Ik mis je lieverd, tot aan Gods grote dag

Beluister en bekijk het liedje tOT STRAKS BIJ GOD

Deze video bevat een fragment van het lied ‘Tot straks bij God’. Bestel de volledige en gepersonaliseerde versie van het lied, waarbij de naam van jouw kindje is ingezongen, via onderstaande link.

We geloven dat het lied ‘Tot straks lieverd’ tot een blijvende herinnering mag zijn voor de nabestaanden van een overleden kindje. In de eerste weken is het lied al veel besteld en de reacties geven me tranen in de ogen.

‘’Ohhh Sifra, ik weet niet eens wat ik je moet schrijven. Ik zit hier heel hard te huilen. De tranen stromen er gewoon vanzelf uit. Wauw. Wat is het lied ontzettend mooi geworden. Precies zoals het voelt. En zo mooi hoe Tessa’s naam ook echt gezongen wordt. <3 Heel heel heel erg dank je wel! En ik hoop en bid dat dit lied voor meer mensen tot steun kan zijn’’

review tot straks bij god

In de voorbereiding op de release van Het Eerste Lied hebben we het lied ‘Tot straks bij God’ laten horen aan Elise & Matthijs die afgelopen jaar hun lieve Lisa verloren. Dit is de eerste reactie na het horen van het lied waarin de naam van hun Lisa werd gezongen:

‘’Het is het missen van hier, maar het is zo mooi om te weten dat je haar straks weer mag zien. En dat het gewoon maar voor even is. We hebben haar hier nooit gekend. Maar we mogen haar straks ontmoeten bij God. Het is zo mooi hoe je dit hebt verwoord.’’ – Matthijs

‘’Voor mij kwam de tekst nu nog eens extra binnen. Je kunt het zo niet plannen al die emoties. Dat heb ik wel gemerkt en geleerd de afgelopen tijd. Het lied is ook zo’n mooie aanvulling op hoe wij de afscheidsdienst van Lisa hadden. Dat het maar voor even is en dat we haar straks weer zullen zien…’’ – Elise

Wil jij dit bijzondere hemellied met daarin de naam van jouw kindje ook ontvangen? Of ken je iemand in jouw nabije omgeving die net zoals Elise een kindje verloren is? En wil je ze op een betekenisvolle manier steunen?

Klik dan op onderstaande knop om het lied te bestellen. Of beluister hier onze andere liederen.