Waarom samen met je kinderen zingen meer dan alleen leuk is

Het zegenen van onze kinderen

– Hoog, hoog, hoog als de lucht… Je was al aan het zingen toch? En de handbeweging maakte je stiekem ook al. Ik heb je wel door! Wanneer je jong bent en nog niet alle bijbelverhalen kent, leer je deze op de beste manier: zingend! Christelijke kinderliederen helpen om het Woord te leren kennen. Vroeger, maar ook nu! Christelijke kinderliedjes uit ‘de oude doos’ zoals liedjes van Elly en Rikkert doen het nog steeds goed, maar ook nieuwe liedjes zijn echte meezingers.

Nog opzoek naar een fijne playlist? Deze playlist met oude(re) en nieuwe christelijke kinderliedjes, voor kleine en grote kinderen raad ik iedereen aan! Deze lijst is samengesteld door de Evangelische Omroep (EO).

 

Samen zingen is niet alleen heel leuk maar voor (kleine) kinderen ook nog eens goed voor de taalontwikkeling. Terwijl je samen God aanbid en plezier maakt ontwikkelt zich spelenderwijs een gevoel voor klank en ritme. Bij veel kinderliedjes zijn bewegingen erg leuk om te doen, waardoor gelijk de motorische ontwikkeling wordt gestimuleerd. Kinderliedjes liggen vaak lekker in het gehoor en je kind pikt vanzelf de teksten en de bewegingen op!

Het grote verschil tussen zingen en praten, is dat je als gezin al zingend wel naar elkaar moet luisteren, anders loopt het in het honderd. We moeten alles op elkaar afstemmen. Wat zingen we? Wanneer zetten we in? Op welke toon beginnen we? Hoe snel zingen we? Ons zingen klinkt niet als het engelenkoor in de hemel, maar we gebruiken onze stem om ons eendrachtig op de Heere te richten. Met moeiten, zorgen, berouw, dankzegging, lofprijzing en alles wat er verder naar voren komt in de Psalmen en andere geestelijke liederen. Kortom: zingen bindt ons als gezin samen.

Gepersonaliseerd kinderlied

Christelijke muziek voor baby’s en peuters is wat zeldzaam, vandaar dat we een geboortelied en meerdere christelijke babyliedjes en kinderliederen schreven. Wil je jouw eigen kind(eren) een gepersonaliseerd kinderlied cadeau doen? Of ben je nog opzoek naar een leuk christelijke kraamcadeau om cadeau te doen aan de pasgeboren baby en zijn of haar ouders? Ook voor een zinvol cadeau bij geboorte, doop en opdragen bent u bij Het Eerste Lied aan het vertrouwde adres.

Bekijk onze liederen hier.